Frans Steijvers Renault V72
Home > Restauratie

Restauratie

Erfstuk

In oktober 2004 kreeg ik de beschikking over een erfstuk, de Renault V72 van mijn wijlen vader, Susse Br. Deze tractor is in de zestiger jaren door mijn vader bij de firma Dabekausen in Maasbracht aangeschaft ter vervanging van een Carraro C23 smalspoor.

Vanaf het moment dat ik wist dat deze tractor voortaan mij toebehoorde ben ik gaan inventariseren wat ik allemaal nodig zou hebben aan onderdelen en dergelijke.

Leeftijd

Allereerst ging ik op zoek naar de "exacte" leeftijd van mijn tractor. Met dank aan de Amicale du Tracteur Renault is boven water gekomen dat mijn Renault V72 gefabriceerd is in September 1960. Aan de hand van het serienummer, #7234314, wat ik hen had gemeld, hebben zij dat voor mij achterhaald.

Inmiddels beschik ik over een tabel waaruit aan de hand het serienummer de leeftijd van de tractor bepaald kan worden. Deze tabel kunt u hier downloaden.


download

Gezien deze fabricage datum, ben ik de eigenaar van een van de eerste Renault V72's met een modernere hefinrichting. Vanaf September 1960 is de Bendix hefinrichting vervangen door de Renault R 324 hefinstallatie.

In de volgende pagina's vind je een restauratie verslag.